dimecres, 26 d’abril del 2017

EL PROJECTE LIFE- MONTSERRAT

Aquesta és la gran bomba de la temporada. Però anem a pams. Després d'anys d'insistència i treball, una prova, o una aventura, que havien començat la Carme i el Jordi, uns cowboys de la zona de Marganell, l'Associació Entorns de Montserrat i Diputació s'ho van creure i després de batallar-hi molt, la Comunitat Europea va aprovar el Projecte Life-Montserrat, co-finançat per tots els organs polítics "habidos y por haber"





Per no fer-ho massa llarg, i si hi esteu interessats, us deixo el link d'accés per saber-ne més sobre el projecte: Life- Montserrat

Jo només us en faré cinc cèntims ràpids. La història neix amb la finalitat de protegir la muntanya de Montserrat i el seu entorn dels incendis forestals mitjançant la implantació al territori de ramats que mantinguin el sotabosc net i l'obertura de petites feixes per pasturar. I com que a la zona de Sant Pau de la Guàrdia, que és on estem natrus, tenim la sort de que la majoria de focs ens passen a tocant, ha sigut on més s'ha intervingut.

El Marc ha posat els seus rucs al sud de la carena que divideix Sant Pau, just a sota de la urbanització Montserrat Pork. No us perdeu el sistema de pastor elèctric: una passada.

A ponent hi romanen la Tija i el Jaumet que estan encara muntant l'estable i la casa, però que ja tenen 60 cabretes disposades a menjar-s'ho tot.

A l'est ens hi trobem a la Carme i el Jordi, que també tenen vaques, moltes, i que pasturen la banda dreta de la pista que porta a casa fins més enllà de la carretera de Can Maçana.

I nosaltres, que estem al bell mig de tots ells, a la zona dels 4 Vents, hi col.laborem amb el nostre ramat de vaques i les nostres caravanes de pollastres negres que es van movent amunt i avall, també.

També s'estan realitzant altres actuacions al voltant de tota la muntanya per tal de poder garantir-ne la integritat vingui d'on vingui el foc.

I com que el més difícil d'aconseguir, i sense lo qual el projecte no té sentit, serà que els ramaders encarregats de tots aquest ramats poguem viure dignament del nostre treball molt i molt de temps, el projecte contempla una sèrie d'ajudes i millorres a les diferents explotacions, depenent una mica de les necessitats de cadascú.

I és per tot això, i una mica més, que han aparegut a l'estable catorze vaques brunes. És una de les ajudes del Life. Nosaltres ens hem compromés a comprar-ne catorze més en un temps.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada