dimarts, 5 de gener del 2016

HAN TORNAT LES VAQUES!



Aquest estiu passat, després de passar molts mesos sense ni gota d’aigua, d’aguantar una calor de mil dimonis i veient que l’herba, si n’hi havia, era més groga que verda, per no dir gens, ens vam decidir a enviar les vaques a la muntanya. A la setmana següent, l’incendi d’ Òdena ens va confirmar que la idea havia sigut bona. Totes les parcel·les que teníem filades van quedar rostides sota les flames. En un tres i no res ens havíem quedat sense pastures i sense aigua. 

A la tardor, després d’estudiar la situació i de parlar amb alguns veïns, vam començar a filar el tros que se’ns havia cremat i vam filar una part de la finca de Cal Ciuret. Son unes parcel·les que estaven, com totes, bastant deixades de la mà de Déu, però que amb una mica de treball ens podran donar un bon rendiment contant, que algun dia plogui. A més, la bassa d’on trèiem l’aigua està inutilitzada i els companys de Can Marquès (Gràcies!) ens han deixat una cuba de 4.000 litres que ens anirà molt bé per abastir el nostre ramat. Tenint tot això i comprant una mica (bastant) de farratge hem cregut que ja estàvem preparats perquè retornessin totes les vaques i el toro.
 
Així doncs, a finals d’any van anar tornant de Peguera, que és on han passat aquests calorosos mesos i que encara anem tenint. I sembla, que les vacances els hi ha anat bé ja que ara la família s’ha ampliat i ja tenim cinc vedellets més. I de moment, perquè encara ens falta una vaca per parir.
I no us perdeu a la Pepa, que ha tornat morena, rossa i amb un tupè que fa goig. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada